SŽDC vzala zpět žádost o výjimku pro používání biocidů v CHKO

Správa železniční dopravní cesty v minulých letech opakovaně podávala žádosti o výjimky k plošnému používání biocidů v okolí železnice procházející CHKO České středohoří. Od doby, co se Ústecké šrouby účastní povolování výjimek, nebyla SŽDC ani s jednou ze žádostí úspěšná.

V tomto případě SŽDC dokonce vzala svoji žádost zpět dříve, než mohly být vypořádány odvolací námitky. Jednou z nich bylo například to, že herbicid DICOPUR M 750 lze dle bezpečnostního listu aplikovat pouze jednou za vegetační sezonu, při teplotě nad 10 °C a ve vzdálenosti alespoň 20 metrů od necílové vegetace, při zamýšleném používání by ovšem byly všechny tyto podmínky stanovené výrobcem herbicidu porušeny.

Pokud by Ministerstvo životního prostředí dostalo prostor o odvolání věcně rozhodnout, mohla být důsledkem změna praxe povolování výjimek nejen na území Ústeckého kraje. Zpětvzetí žádosti to však znemožnilo a nic nebrání SŽDC používat v ostatních krajích herbicidy, jejichž používání v Ústeckém kraji povoleno nebylo.

Rozhodnutí Ministerstva životního prostředí naleznete zde.

 

SŽDC vzala zpět žádost o výjimku pro používání biocidů v CHKO

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Přesunout se na začátek