Parkoviště na Klínovci je černou stavbou

Společnost Apartmány Valda Klínovec s. r. o. postavila přímo pod Klínovcem apartmány, které popisuje jako „luxusní bydlení“, u kterého se můžete „kochat překrásným výhledem na sjezdovky a na okolní krajinu“. Sama ovšem při výstavbě okolní přírodu nenávratně poškodila.

V srpnu roku 2019 požádala tato společnost o výjimku pro odstranění ornice, vytvoření podélných teras a navrstvení cca 2500 m3 zeminy za účelem vytvoření plochy pro parkování. Krajský úřad obratem sdělil, že zákonné podmínky pro vydání výjimky nejsou splněny – vyskytuje se zde zachovalý biotop zvláště chráněného druhu, nebyl proveden biologický průzkum, stavba pravděpodobně není v souladu s územním plánem obce a veřejný zájem na stavbě dalšího parkoviště nepřevažuje nad veřejným zájmem na udržení populace zvláště chráněného druhu.

Krajský úřad ovšem v tu chvíli netušil, že společnost Apartmány Valda Klínovec ochranu přírody zcela ignorovala a parkoviště už v mezidobí postavila.

Stavební úřad ve Vejprtech nyní vede řízení o odstranění černé stavby. Parkoviště bude pravděpodobně odstraněno, ale další zničený kus přírody už navrátit nejde.

Parkoviště na Klínovci je černou stavbou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Přesunout se na začátek